nöjda-kunder-efter-besök-hos-tandhygienist

Tandhygienist

På vår tandläkarmottagning arbetar kompetenta tandhygienister som kontrollerar din munhygien så du får de rätt förutsättningarna för god tandvård.

Personlig rådgivning för dina tänder

Det är inte ovanligt att våra tandläkare rekommenderar ett besök till vår tandhygienist, de arbetar trots allt på lite olika sätt. Vår tandläkare fokuserar på intensiva ingrepp där de utför korrigerar eller åtgärdar skador när de väl har skett. Hos vår tandhygienist ligger fokuset på den förebyggande tandvården med personlig rådgivning för hur du ska ta hand om dina tänder på bästa sätt.

akut-tandvård-stockholm-tandhygienist-röntgen

Besök oss för en rutinkoll

Varje besök hos vår tandhygienist inleds med en rutinkoll för att kontrollera hälsan i mun och tänder. Det vi kommer undersöka är:

  • Vi mäter dina tandköttsfickor
  • Undersöker eventuell inflammation i tandköttet för att se om det blöder, är rött eller svullet
  • Borttagning av tandsten som förebygger tandlossning

Vad en tandhygienist gör

En tandhygienist kallas i vissa sammanhang även för munhygienist då det fokuset ligger på, att säkerställa munnens hygien. Med denna information kan vi ge dig viktiga råd, instruktioner och rekommendera rätt behandlingar för just dina tänder, som ger dig rätt förutsättningar för en god tandvård. Då får du rekommendationer i:

  • Bra tandborstteknik
  • Om det är bättre att använda en vanlig tandborste eller eltandborste
  • Vilken tandtråd, mellanrumstandborste eller tandsticka som är rätt för dina tänder
  • Övriga skötselråd.

Du är välkommen att kontakta våra tandläkare som har erfarenhet av akut tandvård i Stockholm om du vill veta mer om hur man kan kombinera akut tandvård med ett besök hos vår tandhygienist. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi inom kort.

Boka tid hos vår tandhygienist för att undersöka munnens hälsa. Förebygg otrevliga tandsjukdomar och får skötselråd för välmående tänder.